16 februarie 2011

Joana

Stinghera si umila, se face una cu pamantul ori de cate ori cineva deschide usa "rezervei" improvizate din cabinetul veterinar care o gazduieste.
Priveste in jur cu teama si, resemnata, se abandoneaza total celor care o trateaza. Nu protesteaza, nu scoate nici macar un sunet.
N-a cunoscut pana acum bunatatea umana. N-a stiut ca OMUL poate sa si mangaie, sa salveze, sa ocroteasca.

Click the image to open in full size.

In prezenta oamenilor nu mananca, nu bea apa, nu se deplaseaza. Ca si cum i-ar fi teama ca nu cumva sa faca un gest gresit si toata vraja care o inconjoara sa se spulbere, iar ea sa ajunga din nou in strada…
In strada… adica acolo unde, in ziua de Boboteaza, un "om" aflat la volan s-a gandit sa se distreze cu viata ei, intrand direct in alaiul de caini de pe marginea soselei. Toti ceilalti au fugit. Ea, singura, paralizata de frica, a ramas pe loc si a fost lovita in plin.

Dar drumul ei in aceasta lume nu s-a oprit acolo, pe caldaram. Cineva, acolo sus, asa a hotarat... Iar cineva, aici, jos, nu a putut trece pur si simplu mai departe dupa ce a vazut totul…

Click the image to open in full  size.

Initial, la cabinet nu i s-au dat sanse, dar s-a facut totul pentru a o salva. In stare de soc, hipotermica, se ineca practic cu propriul sange, care ii siroia din gura, din nas, din urechi… Dupa tratament s-a linistit, dar aproape abia mai respira…
In noaptea aceea, cruciala pentru ea, un suflet din cele care o tratasera nu a putut dormi de grija, si a venit sa o vada. Iar minunea se infaptuise… Temperatura ii crescuse de la 36.7 la 38.2. Era noaptea Sfantului ION… iar Joanei i se daruise din nou dreptul la viata…

Click the image to open in full size.

De atunci, lucrurile au evoluat in bine, iar catelusa marmorata si-a revenit putin cate putin. A fost sterilizata, operata de niste pinteni dubli la picioarele din spate, i s-au facut tratamente pentru circulatia cerebrala, pentru sustinere si fortifiere. Usor-usor, a inceput sa prinda incredere in OAMENI.

Click the image to open in full size.

Nu-i poarta ranchiuna celui care a lovit-o, intr-o distractie macabra. Paradoxal, datorita lui a cunoscut OMUL. A descoperit cum e sa primeasca bunatatea, caldura, blandetea… Usor-usor, invata sa primeasca IUBIREA.

Si, intre timp, cumintica, asteapta:

Click the image to open in full size.

Ca sa fie salvata pana la capat, Joana mai are nevoie de inca o minune, aceea de a gasi o persoana care sa o primeasca in viata si sufletul ei.
Stiu, aceasta poate ca este partea cea mai grea a povestii… Dar, daca i s-a daruit o noua sansa la viata, poate va mai avea parte de inca un strop de noroc… Atfel, toate eforturile celor care au contribuit la salvarea ei de pana acum, ar fi in van.
Intoarcerea ei in strada este imposibila, mai ales in contextul actual, cu atat mai mult cu cat ea este inca un suflet foarte traumatizat si nu s-ar putea readapta cu usurinta.
Iar la cabinet nu mai poate ramane mult, deja a cam depasit termenul-limita.
Prin urmare, i se cauta un camin, fie si temporar, pana la o adoptie definitiva.

Joana este gazduita la cabinetul Happy Feet din Str. Valea Oltului Nr.12, Bl. C9, Parter, Sector 6, Bucuresti, tel: 021/7770694; 0766/142780; 0762/006786; 0720/466990.

Niciun comentariu: